Pyhä Tunturimaratonin huoltopisteet ja tarjonta

Pyhä Tunturimaraton Presented by Garmin & La Sportiva -polkujuoksu koittaa tulevana lauantaina. Tapahtuman juoksureitillä  on 3 huoltopistettä,:

  • Karhunjuomalampi (kaikki sarjat)
  • Huttuloman autiotupa (Tunturimaraton ja Tunturipuolikas)
  • Latvavaara (Tunturimaraton).

Huoltopisteet on merkitty reittikarttaan. Huoltopisteillä on juomana vettä sekä Chimpanzeen sitruunan makuista energiajuomaa (gton, lakton, vegan). Huoltopisteillä ei ole mukeja, koska tapahtuma on kansallispuiston poluilla ja toki muutenkin haluat välttää turhaa roskaamista. Voit täyttää oman mukisi sekä pullon tai juomarakon huoltopisteiden juomakannuilla. Muista, että kannuista ei saa juoda suoraan. Vesi on tarkoitettu vain juotavaksi, ei päälle kaadettavaksi.

Juomien lisäksi tarjoamme suklaata (Fazer Sininen), sipsejä (Real Snacks Original), keksejä (Fazer Jaffa Pihlaja), suolakurkkua, merisuolaa sekä banaania. Erityisruokavalioille huolloista löytyy myös Brunbergin laktoositonta maitosuklaata.

Sipsit sopivat laktoositonta tai gluteenitonta ruokavaliota noudattaville sisältäen pelkästään perunaa, kasviöljyjä ja suolaa.

Palautuminen käyntiin juoksun jälkeen

Juoksun jälkeen maalissa saat palautettua energiavarannot Feelian kermaisella lohikeitolla (laktoositon) tai vegaanisella bataattikeitolla. Suolaisena lisänä maalista löytyy Real Snacksin Oatis Sea Salt -kaurasnackseja. Snacksit ovat laktoosittomia ja gluteenittomia.

Emme roskaa poluilla

Huoltopisteillä on roskikset. Tuo kaikki roskasi joko huoltopisteille tai maaliin roskiksiin. Muistathan, että maahan nakattu roska on pahimmillaan suorituksen hylkäyksen peruste.

Semi-Autonomy

Monet Suomen polkujuoksutapahtumat ovat ITRA:n (International Trail Running Association) hyväksymiä. Hyväksyntä myös velvoittaa järjestäjiä ja edelleen osallistujia täyttämään ITRA:n määräykset. Velvoitteiden vastapainoksi ITRA jakaa osallistujille onnistuneista suorituksista kelpoisuuspisteitä, joita voi hyödyntää ilmoittautuessa kansainvälisiin tapahtumiin, esimerkiksi UTMB:lle hakiessa.

Pyhä Tunturimaraton on tyypiltään “osittain itse huollettu”.  Osanottajat kantavat mukanaan eväänsä ja huoltopisteiden välillä tarvitsemansa juoman. Ulkopuolinen huolto on sallittu vain tapahtuman virallisilla huoltopisteillä Karhunjuomalammella, Huttulomassa ja Latvavaarassa.

Huoltopisteilä voit täydentää juomavarastot sekä syödä tarjolla olevia naposteltavia. Naposteltavia saa toki lastata vaikkapa mukiin ja sitten mutustella samalla kun keräät vauhtia seuraavalle etapille.

Omilta huoltajilta voit ottaa muuta evästäydennystä – mutta ainoastaan virallisilla huoltopisteillä. Muista tarkistaa Polkujuoksijan etiketti ennen tapahtumaa!