Kannustajille

Hyviä paikkoja juoksijoiden kannustamiseen ovat mm. Karhunjuomalampi (jonka juoksijat ohittavat kahteen kertaan) ja Kultakeron huippu, jolle voi nousta maisemahissillä. Kultakeron huipulta avautuvat upeat maisemat kaikkiin ilmansuuntiin. Juoksijat kapuavat viimeisen uuvuttavan nousun juuri Kultakeron huipulle, joten kannustukselle on siellä varmasti tarvetta. Jos lähtee kannustamaan Karhunjuomalammelle, pääsee reitin varrella näkemään mm. Suomen syvimmän tunturikurun (Isokuru), Pyhäkasteen putouksen sekä Uhriharjun, jotka ovat Pyhän kansallispuiston suosituimpia nähtävyyksiä.

Hissillä Kultakeron huipulle

Tunturin huipulta pääsee kannustamaan juoksijoita reitin vaativimmalla nousulla ja laskulla juuri ennen juoksijoiden saapumista maaliin. Kultakeron huipulle pääsee Pyhä Expressin kyydillä. Lipun voi ostaa hissiltä tai hotellin vastaanotosta.

Huttuloma

Tunturimaratonin juoksijat menevät Huttuloman ohi kahteen kertaan ja Tunturipuolikkaan juoksijat kääntyvät takaisin kohti maalia Huttulomassa. Huttulomaan  pääset omalla kyydillä ajamalla Huttujärventietä (kääntyy Luoston tieltä) kansallispuiston rajalle, josta matka jatkuu kävellen, juosten tai pyörällen reilun kilometrin verran Huttuloman autiotuvalle.