Tapahtumaohje ja aikataulu

Tapahtumaohje, -aikataulu ja säännöt

Tutustu ohjeisiin ja sääntöihin huolella. Mm. varuste- ja turvallisuusohjeiden vastainen toiminta voi johtaa hylkäykseen tai aikasakkoon.

Tapahtuman alustava ohjelma. Tiedot saattavat täydentyä.

9.8.2024 perjantai

17–22Numeroiden jako Pyhän Alavuokraamo

10.8.2024 lauantai

7.30–10.30Numeroiden jako Pyhän Alavuokraamo
9.00 alkaen lähtöryhmittäin43 km lähtö
10.00 alkaen lähtöryhmittäin21 km lähtö
11.00 10 km lähtö
11.35–11.4521 km voittajan maaliintuloennuste
12.20–12.3043 km voittajan maaliintuloennuste
15.30Huttuloman huoltopiste sulkeutuu
17.30Maali sulkeutuu

Tapahtumakeskus: Pyhän Alavuokraamo, Luontotie 6 b, 98530 Pyhätunturi

  • Osanottajakohtainen materiaali luovutetaan tapahtumatoimistossa Pyhän Alavuokraamon läheisyydessä.
  • Pysäköinti tapahtuu Polarrinne Parking -pysäköintialueella kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Pyhätunturilla majoittuvien toivotaan saapuvan tapahtuma-alueelle jalan tai pyörällä rajallisten pysäköintimahdollisuuksien vuoksi.
  • Paikan päälle pääsee julkisen liikenteen bussilla kätevästi Rovaniemeltä. Aikataulut ja hinnastot löytyvät täältä.
  • Tapahtumakeskuksen tapahtumakylä on auki perjantaina ja lauantaina.
  • Tapahtumakeskuksessa tapahtumatoimiston yhteydessä on mahdollisuus varusteiden säilytykseen kilpailun aikana. Varusteiden säilytys tapahtuu omalla vastuulla.
  • Suihkut löytyy Pyhän Alavuokraamon peseytymistiloista.

Reitit ja kartta

NUTS Pyhän reiteillä juokset sorapohjaisia polkuja, pitkospuita, rappusia, pehmeitä latupohjia, kärrypolkuja, teknisiä polkuja tunturien rinteillä, perinteisiä Lapin kinttupolkuja ja lopuksi vielä pehmeää laskettelurinnettä maaliin. Reitti on merkitty tiheästi ja huolellisesti pääasiassa maahan pistetyillä oransseilla lipputikuilla (ks. valokuvat) sekä sinivalkoisilla nuolikylteillä, joten juoksureitillä pysyminen ei vaadi suunnistustaitoja.

Ⓒ Aapo Laiho
Ⓒ Onevison.fi

Reittikartta >

43 km -reittikuvaus

Maratonreitin lähtö ja maali ovat tapahtumakeskuksessa Pyhän Alavuokraamon pihalla. Lähdöstä otetaan suunta laskettelurinnettä ylös huoltotielle, josta reitti jatkuu Tajukankaan ohi alas Aittakurun vaikuttaviin maisemiin. Aittakurun jälkeen juostaan hetken matkaa latupohjia ja sitten lähdetään pikkuhiljaa nousemaan kohti Karhunjuomalampea ja Suomen vanhimman kansallispuiston tuntureita. Karhunjuomalammelta otetaan suunnaksi Annikinlampi ja sen jälkeen Huttuloma. Tässä vaiheessa juoksijat saavat nauttia vaikuttavista Lapin tunturi- ja erämaamaisemista Noitatunturin, Laakakeron ja Peurakeron alarinteillä. Huttuloman jälkeen lähdetään kapuamaan Luoston tunturiketjuun kuuluvia tuntureita ja vaaroja. Ensimmäisenä Huttutunturin rinnettä pitkin kohti Kapustaa. Kapustan jäätyä selän taakse lähdetään kiertämään Latvavaaraa. Latvavaaran kierroksen jälkeen suunnataan takaisin kohti Pyhää, jälleen Kapustan ja Huttutunturin kautta Huttulomaan, kuitenkin eri reittiä kuin mennessä. Huttulomasta alkaa piinaava nousu Peurakeron, Laakakeron ja Noitatunturin rinteillä. Nousu taittuu voitoksi Annikinlammella, josta jatketaan Karhunjuomalammelle. Karhunjuomalammelta matka jatkuu muutaman kilometrin verran kauniilla metsäpolulla, jonka jälkeen alkaa viimeinen rutistus, kun noustaan teknistä polkua pitkin Kultakeron huipulle (500 m). Kultakeron laelta laskeudutaan laskettelurinnettä pitkin Pyhän Alavuokraamon tapahtumakeskukselle ja maaliin!

21km -reittikuvaus

Puolimaraton kulkee samassa maastossa kuin maratonin reitti (katso tarkempi kuvaus yllä). Takaisin maalia kohti käännytään jo Huttulomassa. Puolimaraton on Buff Trail Tour Finland -osakilpailu.

10 km -reittikuvaus

Polkujuoksu ei ole pelkkää ultraa! Tunturikymppi juostaan samassa maastossa kuin Tunturimaratonin ja Tunturipuolikkaan reitit (katso tarkempi kuvaus yllä). Takaisin maalia kohti käännytään Karhunjuomalammelta. Tunturikymppi sopii hyvin harrastejuoksijoille, jotka haluavat kokeilla ja tutustua polkujuoksuun. Matka on myös mainio sprinttimatkaa kaipaavalle kokeneemmallekin polkujuoksijalle!

Jaamme 10km, 21km, 43km matkoille:

  • Numerolappu ja hakaneulat – kiinnitä numero näkyvälle paikalle rintaan tai kisavyöllä vyötäisille

Tuo mukanasi

10km, 21km, 43km:

  • Toimiva matkapuhelin ladatulla akulla – suojaa kastumiselta ja tallenna puhelimeen tapahtumapäivystyksen numero 040 6605 281. Puhelin on oltava mukana, jotta voit soittaa sillä apua itselle tai toisille osallistujille. Myös me järjestäjät voimme tarvittaessa soittaa sinulle. Soittaessamme vastaa puhelimeen, vaikka sinulla olisikin kaikki hyvin.

21km, 43km:

  • Elastinen liimaside vesitiiviisti pakattuna (min. 100cm x 6cm)
  • Juomapullo tai nesterakko vähintään 0,5 litraa
  • Avaruuslakana hätätilanteiden lämmikkeeksi
  • Merkinantopilli
  • Muki – emme roskaa kansallispuistoa kertakäyttömukeilla
  • Varaenergiaa hätätilanteisiin vähintään 250 kcal

Huomioithan, ettemme tarjoa huoltopisteillä kertakäyttömukeja!

Pakolliset varusteet on kuljetettava lähdöstä maaliin. Kilpailun järjestäjä voi tarkastaa pakolliset varusteet pistotarkastuksin kilpailun aikana.

Reitillä on 3 huoltopistettä:

  • Karhunjuomalampi (kaikki sarjat)
  • Huttuloman autiotupa (43km ja 21km), sulkeutuu klo 15.30.
  • Latvavaara (43km)

Maratonilla ohitetaan Huttuloman ja Karhunjuomalammen huoltopiste meno- ja paluumatkalla eli huoltoja on 5 kertaa matkan aikana.

Puolimaratonilla ohitetaan Karhunjuomalammen huoltopiste meno- ja paluumatkalla eli huoltoja on 3 kertaa matkan aikana. Huoltopisteet on merkitty reittikarttaan.

Huoltopisteillä on juomana vettä sekä Nosht-urheilujuomaa (gton, lakton, vegan). Huoltopisteillä ei ole mukeja vaan kannut, joilla voit täyttää oman mukisi sekä pullon tai juomarakon. Kannuista ei saa juoda suoraan! Vesi on tarkoitettu vain juotavaksi, ei päälle kaadettavaksi. Huoltopisteillä on juomien lisäksi tarjolla suklaata (Fazer Sininen), Oikian maukkaita sipsejä, suolakurkkua, merisuolaa sekä banaania. Erityisruokavalioille, mikäli Fazerin Sininen ei toimi, huolloista löytyy myös Brunbergin laktoositonta maitosuklaata. Oikian sipseistä on tarjolla laktoositonta tai gluteenitonta ruokavaliota noudattaville sopivia vaihtoehtoja sisältäen pelkästään perunaa, kasviöljyjä ja suolaa.

Maalissa, juoksun jälkeen, energiavarannot saa palautettua Feelian maukkaalla keitolla, josta on tarjolla myös vegaaninen vaihtoehto. Suolaisena lisänä maalista löytyy sipsejä. Snacksit ovat laktoosittomia ja gluteenittomia.

Huoltopisteillä on roskikset. Kaikki tapahtumassa syntyvät roskat on tuotava joko huoltopisteille tai maaliin roskiksiin. Kilpailun on tyypiltään “osittain itse huollettu”.  Osanottajat kantavat mukanaan eväänsä ja huoltopisteiden välillä tarvitsemansa juoman. Ulkopuolinen huolto on sallittu vain kilpailun virallisilla huoltopisteillä (Karhunjuomalampi, Huttuloma, Latvavaara). Huoltopisteillä juoksija voi täydentää juomavarastot sekä syödä tarjolla olevia, yllä mainittuja naposteltavia. Naposteltavia saa toki lastata vaikkapa mukiin ja sitten mutustella niitä samalla, kun kerää vauhtia seuraavalle etapille. Omilta huoltajilta voi ottaa halutessaan muuta evästäydennystä – mutta ainoastaan tapahtuman virallisilla huoltopisteillä. Muista tarkistaa Polkujuoksijan etiketti ennen tapahtumaa!

Säännöt

Jos matkan varrella tulee etenemisen estävä tapaturma, soita kisapäivystyksen numeroon 040 6605 281.

Mikäli joudut keskeyttämään, ilmoita siitä kisapäivystykseen. Vakavissa onnettomuuksissa soita ensin yleiseen hätänumeroon 112 ja hälytä apua. Tämän jälkeen soita järjestäjille 040 6605 281.

Kilpailussa käytettävät säännöt ja ohjeet perustuvat Buff Trail Tour Finland ja Ultra Trail Tour Finland -osakilpailutapahtumien yhdessä kokoamaan Polkujuoksijan etikettiin. Kaikilla kilpailumatkoilla (42km, 21km, 10km) voimassa oleva käytäntö on: OSITTAIN ITSE HUOLLETTU – SEMI AUTONOMY (ks. tarkemmin Polkujuoksijan etiketistä). HUOM! Roskaaminen on ehdottomasti kielletty (koskee myös biohajoavia kuoria) ja siitä annetaan aikasakkoa tai hylkääminen, riippuen rikkeen törkeydestä.

Muutokset

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Tarkista ajankohtaiset ohjeet tältä sivustolta kisan alla.