Kisaohje ja säännöt

Tutustu ohjeisiin ja sääntöihin huolella. Mm. varuste- ja turvallisuusohjeiden vastainen toiminta voi johtaa hylkäykseen tai aikasakkoon.

Aikataulu
Tapahtuman alustava ohjelma. Tiedot täydentyvät. The organiser reserves the right to make changes. Please follow this page for additional information.

14.8.2020 perjantai / On Friday

15–22Numeroiden jako / Bib PickupKokouskeskus / Conference Centre

15.8.2020 lauantai / On Saturday

7–10.30Numeroiden jako / Bib PickupKokouskeskus / Conference Centre
9.00 alkaen lähtöryhmittäinTunturimaraton lähtö / 42km start
10.00 alkaen lähtöryhmittäinTunturipuolikas lähtö / 21km start
11.00 alkaen lähtöryhmittäinTunturikymppi lähtö / 10 km start
11.35–11.45Tunturipuolikkaan voittajan maaliintuloennuste / 21 km expected winner
12.20–12.30Tunturimaratonin voittajan maaliintuloennuste / 42 km expected winner
17.00Maali sulkeutuu / finish line get closed
19.00Palkintojenjako / Prize ceremony
Palkinnot jaetaan maaliintulon yhteydessä
Calle-talo / Carlsberg House
Kisakeskus ja numeroiden jako
Kilpailukeskus: Hotelli Pyhätunturi Kultakeronkatu 21 98530 Pyhätunturi

 • Osanottajakohtainen kilpailumateriaali luovutetaan kisatoimistossa, kokouskeskuksessa, hotellia vastapäätä.
 • Pysäköinti tapahtuu kilpailukeskuksessa hotellin edustalla.
 • Paikan päälle pääsee julkisen liikenteen bussilla kätevästi Rovaniemeltä. Aikataulut ja hinnastot löytyvät täältä.
 • Tapahtumakylä hotellin pihalla on auki perjantaina ja lauantaina. Paikalla on mm. BUFF Trail Tour -kumppaneita ja muita polkujuoksuun liittyvien tuotteiden esittelijöitä.
 • Kokouskeskus on käytettävissä vaatteiden vaihtoon ennen lähtöä ja varusteiden säilytykseen (Isokuru-tila) kisan ajaksi. Tila lukitaan kilpailun ajaksi, mutta varusteita ei vartioida. Varusteiden säilytys tapahtuu omalla vastuulla.
 • Suihkut Hotelli Pyhätunturin saunatiloissa

Reitit ja kartta

Reitit ja kartta

Tunturimaratonin reitillä juokset sorapohjaisia polkuja, pitkospuita, rappusia, pehmeitä latupohjia, kärrypolkuja, teknisiä polkuja tunturien rinteillä, perinteisiä lapin kinttupolkuja ja lopuksi vielä lyhyt pätkä pehmeää laskettelurinnettä maaliin. Kartta jaetaan osallistujille numeroiden jaon yhteydessä. Kartta on kopioitu vedenkestävälle paperille. Kisakartta EI kelpaa suunnistukseen! Reitti on merkitty tiheästi ja huolellisesti pääasiassa maahan pistetyillä oransseilla lipputikuilla (ks. valokuvat), joten kisareitillä pysyminen ei vaadi suunnistustaitoja. Kartta on ensisijaisesti oman matkan seuraamiseen ja keskeytystilanteessa oman sijainnin paikallistamiseen.

Ⓒ Aapo Laiho

Ⓒ Onevison.fi

Attention: The internal data of table “3” is corrupted!
Reittikartta >

Tunturimaratonin reittikuvaus

Maratonreitin lähtö ja maali ovat Pyhän hotellin pihalla. Lähdöstä otetaan suunta Tajukankaan ohi alas Aittakurun vaikuttaviin maisemiin. Aittakurun jälkeen juostaan hetken matkaa latupohjia ja sitten lähdetään pikkuhiljaa nousemaan kohti Karhunjuomalampea ja Suomen vanhimman kansallispuiston tuntureita. Karhunjuomalammelta otetaan suunnaksi Annikinlampi ja sen jälkeen Huttuloma. Tässä vaiheessa juoksijat saavat nauttia vaikuttavista Lapin tunturi- ja erämaamaisemista Noitatunturin, Laakakeron ja Peurakeron alarinteillä. Huttuloman jälkeen lähdetään kapuamaan Luoston tunturiketjuun kuuluvia tuntureita ja vaaroja. Ensimmäisenä Huttutunturin rinnettä pitkin kohti Kapustaa. Kapustan jäätyä selän taakse lähdetään kiertämään Latvavaaraa. Latvavaaran kierroksen jälkeen suunnataan takaisin kohti Pyhää, jälleen Kapustan ja Huttutunturin kautta Huttulomaan, kuitenkin eri reittiä kuin mennessä. Huttulomasta alkaa piinaava nousu Peurakeron, Laakakeron ja Noitatunturin rinteillä. Nousu taittuu voitoksi Annikinlammella, josta jatketaan Karhunjuomalammelle. Karhunjuomalammelta matka jatkuu muutaman kilometrin verran kauniilla metsäpolulla, jonka jälkeen alkaa viimeinen rutistus, kun noustaan teknistä polkua pitkin Kultakeron huipulle (500 m). Kultakeron laelta laskeudutaan hiihtorinnettä pitkin Pyhän hotellille ja maaliin!

Tunturipuolikkaan reittikuvaus

Tunturipuolikas kulkee samassa maastossa kuin Tunturimaratonin reitti (katso tarkempi kuvaus yllä). Takaisin maalia kohti käännytään jo Huttulomassa. Tunturipuolikas on Buff Trail Tour Finland -osakilpailu 2019.

Tunturikympin reittikuvaus

Tunturikymppi juostaan samassa maastossa kuin Tunturimaratonin ja Tunturipuolikkaan reitit (katso tarkempi kuvaus yllä). Takaisin maalia kohti käännytään Karhunjuomalammelta. Tunturikymppi sopii hyvin harrastejuoksijoille, jotka haluavat kokeilla ja tutustua polkujuoksuun.

Varusteet

Jaamme 10km, 21km, 42km

 • Kartta
 • Numerolappu ja hakaneulat – kiinnitä numero näkyvälle paikalle rintaan tai kisavyöllä vyötäisille

Tuo mukanasi

10km, 21km, 42km

 • Toimiva matkapuhelin ladatulla akulla – suojaa kastumiselta ja tallenna puhelimeen kisapäivystyksen numero 040 6605 281

21km, 42km:

Huomioithan, ettemme tarjoa huoltopisteillä kertakäyttömukeja!

Tarkistamme pakolliset varusteet maalissa kunkin sarjan kolmen kärkeen sijoittuneilta sekä pistotarkastuksin muilta maaliin tulleilta. Voit ostaa varusteita mm. kaikkipoluille.fi -verkkokaupasta noudettavaksi Pyhän tapahtumakeskuksesta.

Huolto ja aikarajat
Reitillä on 3 huoltopistettä:

 • Karhunjuomalampi (kaikki sarjat)
 • Huttuloman autiotupa (Tunturimaraton ja Tunturipuolikas)
 • Latvavaara (Tunturimaraton)

Tunturimaratonilla ohitetaan Huttuloman ja Karhunjuomalammen huoltopiste meno- ja paluumatkalla eli huoltoja on 5 kertaa matkan aikana.

Tunturipuolikkaalla ohitetaan Karhunjuomalammen huoltopiste meno- ja paluumatkalla eli huoltoja on 3 kertaa matkan aikana. Huoltopisteet on merkitty reittikarttaan.

Huoltopisteillä on juomana vettä sekä Chimpanzeen sitruunaenergiajuomaa (gton, lakton, vegan). Huoltopisteillä ei ole mukeja vaan kannut, joilla voit täyttää oman mukisi sekä pullon tai juomarakon. Kannuista ei saa juoda suoraan! Vesi on tarkoitettu vain juotavaksi, ei päälle kaadettavaksi. Huoltopisteillä juomien lisäksi tarjolla suklaata (Fazer Sininen), sipsejä (Real Snacks Original), keksejä (Fazer Jaffa Pihlaja), suolakurkkua, merisuolaa sekä banaania. Erityisruokavalioille, mikäli Fazerin Sininen ei toimi, huolloista löytyy myös Brunbergin laktoositonta maitosuklaata. Sipsit sopivat laktoositonta tai gluteenitonta ruokavaliota noudattaville sisältäen pelkästään perunaa, kasviöljyjä ja suolaa. Maalissa, juoksun jälkeen, energiavarannot saa palautettua Feelian kermaisella lohikeitolla (laktoositon) tai vegaanisella bataattikeitolla. Suolaisena lisänä maalista löytyy Real Snacksin Oatis Sea Salt -kaurasnackseja. Snacksit ovat laktoosittomia ja gluteenittomia. Huoltopisteillä on roskikset. Kaikki kisassa syntyvät roskat on tuotava joko huoltopisteille tai maaliin roskiksiin. Kilpailun on tyypiltään “osittain itse huollettu”.  Osanottajat kantavat mukanaan eväänsä ja huoltopisteiden välillä tarvitsemansa juoman. Ulkopuolinen huolto on sallittu vain kilpailun virallisilla huoltopisteillä (Karhunjuomalampi, Huttuloma, Latvavaara). Huoltopisteilä juoksija voi täydentää juomavarastot sekä syödä tarjolla olevia naposteltavia. Naposteltavia saa toki lastata vaikkapa mukiin ja sitten mutustella samalla kun kerää vauhtia seuraavalle etapille. Omilta huoltajilta voi ottaa muuta evästäydennystä – mutta ainoastaan varallisilla huoltopisteillä. Muista tarkistaa Polkujuoksijan etiketti ennen tapahtumaa!

Säännöt

Säännöt

Kilpailussa käytettävät säännöt ja ohjeet perustuvat Buff Trail Tour Finland ja Ultra Trail Tour Finland -osakilpailutapahtumien yhdessä kokoamaan  Polkujuoksijan etikettiin Kaikilla kilpailumatkoilla (42km, 21km, 10km) voimassa oleva käytäntö on: OSITTAIN ITSE HUOLLETTU – SEMI AUTONOMY (ks. tarkemmin Polkujuoksijan etiketistä) Tarkistamme pakolliset varusteet maalissa kunkin sarjan kolmen kärkeen sijoittuneilta sekä pistotarkastuksin muilta maaliin tulleilta. HUOM. Roskaaminen on ehdottomasti kielletty (koskee myös biohajoavia kuoria) ja siitä annetaan aikasakkoa tai hylkääminen, riippuen rikkeen törkeydestä.

Muutokset

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Tarkista ajankohtaiset ohjeet tältä sivustolta kisan alla.